Door verder te klikken op onze website, accepteer je onze cookies. Wij analyseren op deze manier onze website met als doel de website nog gebruiksvriendelijker te maken. Uiteraard zullen wij deze gegevens niet met derden delen. Meer weten?

Tarieven milieustraat 2018: Grote verschillen per gemeente

Okt
232018
Dakafval netjes opgeruimd door een gehuurde container

Categorie: Restafval

Afval dat niet mag worden meegenomen tijden de huis-aan-huisinzameling kun je in Nederland naar de milieustraat brengen in je eigen gemeente. Daar worden diverse afvalsoorten gescheiden en verwerkt. Regiocontainer.nl heeft onderzoek gedaan naar het tarief beleid per gemeente voor het storten van steenpuin, hout en gemend bouwafval anno 2018.

Onderstaand een overzicht van de onderzoeksresultaten per provincie:

Conclusie

Als we de resultaten bekijken kunnen we concluderen dat het tariefbeleid van gemeenten en milieustraten erg uiteenlopen.

Overijssen is de duurste gemeente, inwoners betalen gemiddeld € 64,17 voor het storten van 1m3 steenpuin, hout en gemengd bouwafval. De tweede en derde plek worden bezet door Gelderland en Drenthe.

Zeeland is de goedkoopste provincie, in heel de provincie Zeeland worden er geen kosten berekend voor het afvoeren van puin, hout en bouwafval.

Regiocontainer.nl heeft per gemeente geanalyseerd wat de kosten zijn, voor het onderzoek is gebruik gemaakt van de websites van de gemeenten en de afvalinzamelaars die door de gemeenten worden ingeschakeld.