Door verder te klikken op onze website, accepteer je onze cookies. Wij analyseren op deze manier onze website met als doel de website nog gebruiksvriendelijker te maken. Uiteraard zullen wij deze gegevens niet met derden delen. Meer weten?

Brand in een vuilniswagen in Alphen aan den Rijn

Aug
312017
Dakafval netjes opgeruimd door een gehuurde container

Categorie: Restafval

Brand in vuilniswagen zorgt voor flinke schrik

In Alphen aan den Rijn ( Zuid-Holland )heeft een chauffeur van een vuilniswagen de schrik van zijn leven gehad toen hij rook uit zijn vrachtwagen zag komen.
In de buurt van de Afrikalaan kwam de chauffeur er achter dat zijn lading met huisvuil aan het broeien/branden was. Door de brand in het ruim ontstond het risico dat de brand over zou slaan naar de vrachtwagen zelf en deze verloren zou gaan.

Afval storten op een rustige plek

De chauffeur van de vuilniswagen twijfelde geen moment en besloot zijn vrachtwagen zo snel mogelijk op een rustige weg te parkeren en zijn lading met huisvuil te lossen waardoor al het brandende afval uit de vrachtwagen kwam en het op de weg kwam te liggen.
Door deze snelle actie van de chauffeur werd een grotere vrand voorkomen en is de vrachtwagen zelf bespaard gebleven.

Alarmdiensten

Direct bij het ontdekken van de brand zijn de hulpdiensten gewaarschuwd die hierdoor dus op tijd aan de maatschaplaan arriveerde om de brand direct te blussen.

Oorzaak van de brand

De brandweer heeft geen duidelijke brandhaard kunnen ontdekken waar de brand daadwerkelijk gestart is. De verwachting is dat het afval is gaan broeien, dit komt in de zomermaanden vaker voor bij stapels/bergen afval. Het afval ligt dan zo op elkaar dat door de hitte het afval gaat broeien en vervolgens gaat branden.