Door verder te klikken op onze website, accepteer je onze cookies. Wij analyseren op deze manier onze website met als doel de website nog gebruiksvriendelijker te maken. Uiteraard zullen wij deze gegevens niet met derden delen. Meer weten?

Dakafval netjes opgeruimd door een gehuurde container

Aug
022017
Dakafval netjes opgeruimd door een gehuurde container

Categorie: Restafval

Afvalscheiden doormiddel van een onderlinge competitie

Onlangs is er een ludiek idee ontstaan voor het scheiden van afval, maak er een competitie van!
In een aantal studentenhuizen is gestart met dit initiatief, het doel van de competitie is om binnen 10 weken zo min mogelijk restafval te produceren.
Een studentenhuis in Wageningen slaagde er in om in tien weken tijd slechts 10 zakken restafval te produceren terwijl er 18 studenten wonen 

Hoe is dit resultaat bereikt?

De gemeente Wageningen heeft containers beschikbaar gesteld waar de bewoners hun afval in konden afvoeren. Er zijn containers geleverd voor papier, plastics en gft afval.
Door deze speciale containers is enkel het overige afval overgebleven wat heeft geresulteerd in 10 vuilniszakken in 10 weken.

Scheiden gaat verrassend makkelijk

Na de competitie hadden veel studenten dezelfde mening, namelijk dat het in het begin even wennen was om bewust om te gaan met afval. Nadat de bewustwording een feit was ging het bijzonder makkelijk en geven ze aan het afval te blijven scheiden in de toekomst.