Tarieven milieustraat Gelderland onderzoek 2018 - Regiocontainer.nl
  • Home
  • tarieven milieustraat Drenthe 2018
afval storten den haag

tarieven milieustraat Drenthe

tarieven milieustraat Drenthe: Zeer uiteenlopende tarieven

In de provincie Drenthe worden de milieustraten beheerd door de gemeenten of inzameldiensten. Uit de onderzoeksresultaten is gebleken dat de tarieven worden voor het storten van steenpuin, hout en gemengd bouwafval per m³ zeer uiteenlopen.

 

Gemiddelde kosten Drenthe en Nederland

In de onderstaande tabel zie je de gemiddelde kosten voor het inleveren van steenpuin, hout en gemengd bouwafval in Drenthe. Ter vergelijking hebben we de gemiddelde tarieven van heel Nederland erbij gezet. Het blijkt dat Drenthe redelijk rond het gemiddelde zit. Alleen voor het storten van steenpuin betalen de inwoners van deze provincie gemiddeld bijna 3 keer zoveel als de rest van Nederland.

Afvalsoort Gemiddelde kosten Drenthe Gemiddelde kosten Nederland*
Steenpuin per kuub € 81,78 € 27,90
Hout per kuub € 14,59 € 12,25
Gemengd bouwafval per kuub € 34,92 € 35,34

*Bij het berekenen van het landelijke gemiddelde zijn een aantal gemeenten per afvalsoort niet meegenomen. Waarom dit gedaan is en welke gemeenten dit zijn lees je op onze landelijke onderzoekspagina.

De duurste gemeenten
De tarieven in Drenthe verschillen niet alleen met de gemiddelden van heel Nederland. Ook binnen de provincie zien we zeer uiteenlopende kosten. We hebben per afvalsoort op een rij gezet in welke gemeente je het duurst uit bent.
De goedkoopste gemeenten
Natuurlijk vertellen we je niet alleen waar je het hoogste bedrag mag neertellen voor het dumpen van jouw afval. We vertellen je ook graag in welke Drentse gemeente je het minste betaalt per afvalstroom.
Steenpuin: Voor het storten van steenpuin per m³ heb je in de gemeente Aa en Hunze de meeste kosten. Hier betaal je een tarief van € 178,05 per m³. Dit bedrag ligt € 96,27 boven het provinciale gemiddelde en € 150,15 boven het landelijke gemiddelde. Steenpuin: In de gemeente Hoogeveen kun je kosteloos steenpuin storten. In de gehele provincie ben je hier het goedkoopst uit voor het lozen van dit type afval.
Hout: Het storten van hout per m³ is het duurst in de gemeente Tynaarlo. Voor het storten van 1 m³ betaal je een tarief van € 43,68. Dit bedrag ligt € 29,09 boven het provinciale gemiddelde en € 31,43 boven het landelijke gemiddelde. Hout: Naast steenpuin kun je ook je oude hout kosteloos inleveren in Hoogeveen. Verder berekent ook de gemeente Aa en Hunze geen kosten als je dit type afval wilt storten.
Gemengd bouwafval: De gemeente Meppel hanteert het hoogste tarief voor het storten van 1m³ gemengd bouwafval. Hiervoor wordt een bedrag van € 99 per 1 m³ gerekend. Dit bedrag ligt € 64,08 boven het provinciale gemiddelde en € 63,66 boven het landelijke gemiddelde. Gemengd bouwafval: Aa en Hunze en Hoogeveen zijn het meest voordelig als je van je gemengd bouwafval af wilt. Voor deze afvalstroom berekenen beide gemeenten wederom geen kosten.

Conclusie

Uit de resultaten blijkt overduidelijk dat inwoners van Hoogeveen het goedkoopste uit zijn. Zij kunnen alle onderzochte afvalsoorten kosteloos inleveren bij hun gemeente. In totaal betaal je in de gemeente Tynaarlo het meest. Als we de drie afvalstromen samennemen kost een ritje naar de stort hier gemiddeld € 95,62 per m³ inbreng.

In Drenthe ben je, vergeleken met de rest van Nederland, gemiddeld gezien iets voordeliger uit voor het storten van gemengd bouwafval. De tarieven voor het inleveren van steenpuin en hout liggen hoger. Vooral het gemiddelde bedrag dat Drentenaren kwijt zijn aan het storten van steenpuin is opvallend. Voor deze afvalstroom ligt het gemiddelde van de provincie 193% hoger dan in de rest van Nederland. Het gemiddelde tarief van € 81,78 voor het storten van steenpuin is het hoogste van alle provincies.

Tarieven milieustraat Nederland

Ben je benieuwd wat de tarieven in andere provincies zijn? Bekijk de onderzoeksresultaten door op één van onderstaande links te klikken.

Tarieven milieustraat Limburg Tarieven milieustraat Friesland
Tarieven milieustraat Flevoland Tarieven milieustraat Gelderland
Tarieven milieustraat Groningen Tarieven milieustraat Noord-Brabant
Tarieven milieustraat Noord-Holland Tarieven milieustraat Overijssel
Tarieven milieustraat Utrecht Tarieven milieustraat Zeeland
Tarieven milieustraat Zuid-Holland

Vragen?

Algemene informatie over het onderzoek vind je op onze landelijke pagina tarieven milieustraat 2018. Hier lees je ook meer over de ontbrekende gemeenten. Heb je vragen of wil je meer informatie over het onderzoek? Bel dan met 085 – 048 8696.